Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth Q2 - Overrasket positivt på alle poster


105409 ProInvestorNEWS 19/8 2022 09:36
Oversigt

19/8 08:36

FLSmidth har fredag morgen afleveret sit regnskab for andet kvartal. Her er hovedpunkterne fra regnskabet:

* Forventningerne til 2022 opjusteres for omsætningen i Mining og marginen i Cement.

* FLSmidth venter nu for hele koncernen en omsætning på 18,5-20,0 mia. kr. (tidl 17,5-19,0 mio.) og EBITA margin på 6-7 pct. (uændret).

* Regnskabet overhaler forventningerne på stort set alle poster: Bedre end ventet omsætning, større end ventet ordreindgang, større end ventet driftsoverskud, højere driftsmargin og større end ventet nettooverskud.

* Begge divisioner, Mining og Cement, overhaler forventningerne for både omsætning og driftsoverskud.

* Underliggende overskudsgrad i Mining på 10,5 pct. - reduceret til 7,8 pct. på grund af Rusland (45 mio. kr.) og TK Mining (50 mio. kr.)

* Omsætning Mining løftet af blandt andet styrket dollar.

* Overskudsgrad i Cement løftes af blandt andet bedre markedsvilkår og konsolidering - effektivisering - i divisionen.

* Direktionen udvides med direktører for tre Mining-forretninger

Se tabel over FLS midths resultater i andet kvartal:

https://www.proinvestor.com/investornyt/868724/flsmidth-overblik-q2-overrasket-positivt-pa-alle-poster





.\˙ MarketWire



19/8 2022 09:42 ProInvestorNEWS 2105412



FLSmidth/Sydbank: Ser stærk kursreaktion efter stærkt regnskab

19/8 08:55

Det er et stærkt regnskab uden nogen skuffelser at spore, og det giver udsigt til en lettelsens suk fra investorerne med en stærk kursreaktion til følge.

Sådan lyder det fra senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank om FLSmidths regnskab for andet kvartal.

Mine- og cementudstyrsproducenten har ifølge analytikeren leveret positive overraskelser hele vejen rundt, og det er også blevet til en opjustering af omsætningsforventningerne, der for i år er løftet til 18,5-20,0 mia. kr. fra 17,5-19,0 mia. kr.

Det er Mining, der trækker opjusteringen for omsætningen, så der nu ventes 13-14 mia. kr. mod tidligere ventet 12-13 mia. kr.

Opjusteringen af omsætningsforventningerne i Mining kommer som en overraskelse for Mikkel Emil Jensen.

- Der er altså mere aktivitet end forventet til trods for faldende råvarepriser og bekymringer om recession, pointerer analytikeren.

Generelt går det godt for mineudstyrsdivisionen, Mining, idet EBITA-margin eksklusive omkostninger relateret til opkøbet af Thyssenkrupps mineforretning på 45 mio. kr. og 50 mio. kr. til nedlukningen af de russiske aktivitet er landet på 10,5 pct.

- Det er flot. Der er en stærk udvikling i Mining-divisonen, vurderer Mikkel Emil Jensen.

Cement-divisonen klarer sig også rigtig godt, forklarer Sydbanks FLSmidth-analytiker.

- Man har lavet den her restrukturering gennem de seneste år. Det begynder at få en stærkere og stærkere effekt på Cement-divisionen, udtaler Mikkel Emil Jensen.

FLSmidth fremhæver ifølge analytikeren også den grønne omstilling i forhold til, at der er behov for investeringer nu, hvis der skal være det udbud af råvarer, der er behov for, for at indfri ambitionerne for den grønne omstilling.


.\˙ MarketWire



19/8 2022 10:51 ProInvestorNEWS 3105414



FLSmidth/CEO: Stolt af fremgang i lønsomhed

19/8 09:47

Bedre lønsomhed - målt på driftsmarginen på EBITA-niveau - er den udvikling, som topchefen i FLSmidth, Mikko Keto, først og fremmest hæfter sig ved i det regnskab for andet kvartal, som den danske ingeniørkoncern har fremlagt fredag morgen.

- Mining har en underliggende overskudsgrad på 10,5 pct., når der er justeret for omkostninger til afvikling af aktiviteterne i Rusland på 50 mio. kr. og på 45 mio. kr. til integration af de købte aktiviteter i Thyssenkrupps Mining, fremhæver Mikko Keto.

Dertil noterer han fremgang i overskudsgraden i Cement til 2,1 pct., som måske synes beskeden, men som skal sammenlignes med en overskudsgrad på minus 2,7 pct., i samme kvartal sidste år, da divisionen indtog positionen som det sorte får i selskabets regnskab.

- Bedre markedsvilkår, flere serviceordre med bedre lønsomhed og effektivisering gennem blandt andet konsolidering af aktiviteterne i divisionen er baggrunden for den positive overskudsgrad, påpeger topchefen.

Generelt drager FLSmidth desuden fordel af valutamedvind, som ifølge Mikko Keto bidrager med 6 pct. af fremgangen i omsætningen i gruppen.

IKKE SÅ FRYGTSOM

Også hos den danske ingeniørkoncern bemærkes den omsiggribende nervøsitet for global økonomisk afmatning eller endda recession.

- Men vi ser ikke den store påvirkning hos vores kunder i Mining, som jo planlægger deres aktiviteter og investeringer med en horisont på 10 år. Men vi må forudse en afmatning og forvente en effekt, som først kommer til at ramme Cement, der er følsom over for udbygning af infrastruktur, erkender Mikko Keto.

RUSSISK EXIT OG TYSK ENTRÉ

To ekstraordinære vilkår gør sig gældende for kvartalet.

Ingeniørkoncernen er i færd med at forlade Rusland, og processen forløber ifølge Mikko Keto planmæssigt.

- Vi har ikke taget nye russiske ordrer ind, og vi har haft en omsætning i Rusland i kvartalet på 257 mio. kr. Men samtidig har vi nedbragt vores russiske ordrebeholdning fra 2,6 mia. kr. til 1,5 mia. kr. gennem forhandling med vores russiske kunder om reducerede leverancer, oplyser Mikko Keto og pointerer, at selskabets russiske kunder ikke er sanktionerede.

Samtidig arbejder FLSmidth med overtagelse og kommende integration af tilkøbte aktiviteter fra Thyssenkrupp Mining. Belastningen på 45 mio. kr. relaterer sig ifølge topchefen til konsulentudgifter til planlægning af integrationen og håndtering af juridiske vilkår.

Købet er nu godkendt hos alle relevante myndigheder, og FLSmidth regner med, at overtagelsen kan ske ved udgangen af august. Umiddelbart derefter vil FLSmidth kunne oplyse om forventede udgifter til den omstrukturering af den samlede Mining-organisation, som skal gennemføres for at opnå de ventede synergieffekter.

.\˙ MarketWire



19/8 2022 11:26 Vær-kritisk 4105416



For ikke så længe siden blev jeg hånet under bordet, da jeg til en god frokost underholdt med, at jeg troede på FLS. Når jeg var så naiv, så kunne jeg passede klare regningen, var konsekvensen. Nå, den er så betalt nu.

Jeg synes egentlig regnskabet tegner godt for fremtiden. Alligevel har jeg nu valgt at sælge halvdelen. Så har jeg hevet noget gevinst hjem (mens der stadig er en at hive hjem), samtidig med at jeg stadig er med, hvis det fortsætter op, og omvendt kun føler den halve smerte, hvis den skulle falde tilbage.

Alverdens børser har det med altid bare at følge i hælene på den amerikanske. Det kan der være mange gode grunde til. Lige nu forekommer det mig dog, at aktørerne på de europæiske børser fuldstændig har glemt og overser (læs undervurderer faren ved), at de kravler højere og højere op at kursbjerget med tomme iltflasker på ryggen, i bestræbelserne på at følge med de altid energiske amerikanere der til gengæld har masser af ilt (olie, gas, energi) i flaskerne. Af samme grund er jeg i denne tid lidt hurtigere til at tage profit end ellers. Jeg tror ganske enkelt ikke på fortællingen lige nu



22/8 2022 12:19 jboa 1105486



Hejsa? Fls er en af de to aktier jeg har tilbage. Den har før klaret sig bedre når markedet dykker. Tænker 3-4 år så er den stærk. Bliver spændende hvordan Thyssen tilkøb bliver?



19/8 2022 11:13 ProInvestorNEWS 3105415



FLS Q2: Mining leverer flot fremgang på tal og ordrer - NY

19/8 10:50

Den globale mineindustri har ifølge FLSmidth indtil videre kun vist få tegn på afmatning trods markant fald i prisen på råvarer som følge af blandt andet økonomisk afmatning i Kina. Og den danske ingeniørkoncern kan blandt andet på den baggrund rapportere en fremgang i omsætningen i sin Mining-division til 3529 mia. kr. fra 2802 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Dermed overhaler FLSmidth med flere længder analytikernes forventninger, som op til regnskab lød på en omsætning i kvartalet på 3131 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Fremgangen i omsætningen inkluderer valutaeffekt, som bidrager med 6 pct.point af omsætningsvæksten på gruppe-niveau, og omsætningen i de russiske aktiviteter, som er under afvikling, bidrager med 257 mio. kr. i andet kvartal fremgår det af kvartalsregnskabet.

LIDT MINDRE SERVICE

Heraf fremgår det også, at fremgangen i omsætningen i de større anlægsordrer er på 38 pct. blandt andet på baggrund af bedre markedsvilkår, mens service-omsætningen er øget 19 pct. Her er det især salg af reserve- og sliddele, der driver fremgangen. Serviceomsætningens andel af den samlede omsætning er i øvrigt reduceret til 60 pct. fra 64 pct. i samme kvartal sidste år.

Samtidig noteres en fremgang i ordreindgangen i Mining i kvartalet på 36 pct. til 3989 mio. kr., og også på den post overraskes analytikerne, der havde forudset en ordretilgang på 3439 mio. kr.

Ordreindgang omfatter en større, annonceret ordrer på 270 mio. kr., mens den øvrige tilgang i stort omfang tilskrives de mindre, men mere givtige ordrer inden for service. De udgør 64 pct. af den samlede ordreindgang, mens de lidt større anlægsordre udgør 36 pct.

OVERSKUD OVERRASKER OGSÅ

I andet kvartal 2021 leverede Mining et driftsoverskud (EBITA) på 276 mio. kr. mod et ventet overskud på 230 mio. kr. og 231 mio. kr. i andet kvartal sidste år. Dermed blev EBITA-marginen 7,8 pct. i kvartalet, mens analytikerne havde ventet en margin på 7,3 pct. mod en margin på 8,2 pct. i andet kvartal sidste år.

Den underliggende EBITA-margin er beregnet til 10,5 pct., når der justeres for særlige udgifter til afviklingen i Rusland på 50 mio. kr. og på 45 mio. kr. til planlægning af integration samt juridisk bistand i forbindelse med opkøbet af tyske Thyssenkrupp Mining.

Samlet set venter FLSmidth omkostninger på 110 mio. kr. i forbindelse med det tyske opkøb frem til lukning af transaktionen.

I forbindelse med kvartalsregnskabet har FLSmidth fastholdt forventningerne til overskudsgraden i Mining på 8,5-9,5 pct. Generelt ser koncernen positiv på udsigterne for mineindustrien. Ikke mindst i anledning af stigende behov for mineraler til at imødekomme kravet om grøn omstilling. På den negative side tæller, at overskudsgraden vil blive belastet af øget andel af de større anlægsordrer og større logistik-omkostninger og inflation, oplyser FLSmidth.

.\˙ MarketWire



22/8 2022 10:28 Helge Larsen/PI-redaktør 0105483






22/8 2022 15:52 ProInvestorNEWS 0105495




FLSmidth/Nykredit: Anbefaling sænkes til "hold" fra "køb"

22/8 15:34

FLSmidth får sænket anbefalingen for sin aktie til "hold" fra "køb" af Nykredit Markets.

Det fremgår af Bloomberg News.

Kursmålet sættes samtidig op til 235 kr. fra 225 kr.

Aktien falder mandag 3,7 pct. til 213 kr. i et generelt surt aktiemarked.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT