Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic - Q2 2022


105541 ProInvestorNEWS 24/8 2022 08:48
Oversigt


Bavarian Q2: Toplinjen stiger klart - med driften dykker - NY

24/8 08:12

Bavarian Nordic kom ud af det seneste kvartal med en klart stigende omsætning, mens driftsresultatet og bundlinjen dykkede dybere i minus.

Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab for andet kvartal af 2022.

Samlet set endte Bavarians omsætning på 537 mio. kr. i andet kvartal mod 370 mio. kr. i samme kvartal af 2021.

Indtjeningsmæssigt viste driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) et underskud på 118 mio. kr. i andet kvartal 2022 mod et underskud på 9 mio. kr. i samme periode året før.

Bundlinjen viser et underskud på 237,2 mio. kr. i årets andet kvartal mod et tab på 150,3 mio kr. i de samme måneder året forinden.

OMKOSTNINGER LØFTET KRAFTIGT

Tallene er trykket af, at produktionsomkostningerne i andet kvartal er steget til 431,3 mio. kr. fra 249,3 mio. kr.

Samtidig er forsknings- og udviklingsomkostningerne steget til 184,9 mio. kr. fra 97,1 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

I 2022 er det særligt udviklingen i salget af selskabets koppevaccine, der har fået fokus, da udbruddet af abekopper har skabt stor efterspørgsel efter vaccinen.

Salget af vaccinen, der i USA markedsføres under navnet Jynneos og også kaldes Imvanex, løb op i 117 mio. kr. i andet kvartal 2022. Til sammenligning var salget et rundt nul i andet kvartal året før.

Salget af vaccinerne Rabipur/Rabavert mod hundegalskab og Encepur mod vesteuropæisk flåtbåren hjernebetændelse har under coronapandemien været påvirket, da Rabipur bruges som rejsevaccine.

I andet kvartal 2022 blev der solgt for 234 mio. kr. af Rabipur mod 127 mio. kr. året før. Salget af Encepur endte på 144 mio. kr. i andet kvartal mod 146 mio. kr. året forinden.

INVSTERINGSÅR ER BLEVET INDTJENINGSMÆSSIGT FORBEDRET AF KOPPEVACCINE

Bavarians topchef Paul Chaplin har tidligere betegnet 2022 som et "investeringsår", hvor der kastes mange udviklingskroner i fase 3-forsøg for selskabets to vacciner mod henholdsvis coronavirus og RSV hos ældre.

Det betyder, at selskabet arbejder med et forventet underskud fra driften, der dog er reduceret betydeligt i årets løb.

Det er sket, i takt med at Bavarian Nordic har hentet ordrer på sin koppevaccine og løbende har opjusteret forventninger til året. Samlet har selskabet opjusteret seks gange.

.\˙ MarketWire



24/8 2022 08:50 ProInvestorNEWS 4105542



Bavarian/CEO: Gør alt for at udvide abekoppe-produktionskapacitet
24.8.2022 08.05 • MarketWire •
Mens Bavarian Nordic fortsætter med at starte fase 3-forsøg op på selskabets andre produkter, fokuserer selskabet også voldsomt på selskabets abekoppevaccine og en øgning af kapaciteten på det område.

Det siger administrerende direktør i Bavarian Nordic Paul Chaplin i regnskabet.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at imødekomme den umiddelbare efterspørgsel efter vores abekoppevaccine og arbejder ihærdigt videre på at udvide vores produktionskapacitet via yderligere opskallering og partnerskaber, udtaler Paul Chaplin i regnskabet.

Bavarian har ifølge topchefen mobiliseret hele organisationen for at sikre, at indsatsen koncentreres bedst muligt for at fremstille og levere koppevacciner til at hjælpe regeringer over hele verden med at bekæmpe et hidtil uset udbrud af abekopper.

- Omfanget af dette udbrud var uventet, men vores langvarige offentlig-private partnerskab med den amerikanske regering har sikret, at der findes en sikker og effektiv vaccine mod abekopper, hvilket gør det muligt for myndighederne at reagere hurtigt på denne sundhedskrise, påpeger Paul Chaplin og tilføjer:

- På trods af vores store udviklingsinvesteringer betyder den stærke salgsindsats i alle dele af vores forretning i de første seks måneder sammen med vores forventninger for resten af året, at vi nu nærmer os et nulresultat for 2022, og vi ser samtidig en robust forretning for abekoppevaccinen tegne sig efter 2022.

For første halvår havde Bavarian en omsætning på 857 mio. kr. mod 905 mio. kr. i samme halvår året før. EBITDA blev -212 mio. kr. mod -8 mio. kr. i første halvår 2021.

Der ventes for hele året - efter mere end en håndfuld opjusteringer allerede - et EBITDA-underskud på 300-100 mio. kr.

.\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen



24/8 2022 08:50 ProInvestorNEWS 5105543



Bavarian/CFO: Vi lukker fortsat aftaler om koppevaccine
24.8.2022 08.17 • MarketWire •
(Opdateres)

Bavarian Nordic har allerede annonceret en sand regn af ordrer på selskabets koppevaccine i årets løb, men der kan være endnu flere på vej.

Det fortæller Henrik Juuel, finansdirektør i vaccineselskabet, til MarketWire i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal.

- Vi fortsætter med at lukke aftaler og fortsætter dialog med en hel række lande, siger Henrik Juuel.

Ordrene begyndte i første omgang at strømme ind tilbage i maj, da udbruddet af abekopper begyndte at brede sig og få opmærksomhed verden over. I første omgang var der tale om, at et akut problem skulle løses, fortæller finansdirektøren. Men siden da har dialogen med flere regeringer ændret sig til, at de gerne vil opbygge lager til at håndtere fremtidige udbrud.

- Det begynder at vende sig fra et problem her og nu til, at nogle af landene tænker lidt mere langsigtet, siger finansdirektøren.

Det har indtil videre medført seks opjusteringer for selskabet i år, der har tæt på fordoblet forventninger til årets omsætning.

.\˙ MarketWire

Trine Vestergaard



24/8 2022 08:51 ProInvestorNEWS 5105544



Bavarian/CFO: Produktion af koppevaccine opskaleres - RSV rykkes ud
24.8.2022 08.27 • MarketWire •
(Opdateres)

Bavarian Nordic har sat fuldt fokus på at opskalere produktionen af selskabets koppevaccine, som har været massivt efterspurgt siden maj, efter at smitte med abekopper har bredt sig.

Det får vaccineselskabet til at rykke produktionen af sin RSV-vaccine til en partner, så faciliteterne i stedet kan blive brugt til at producere koppevacciner. Aftalen er allerede på plads, fortæller Henrik Juuel, der er finansdirektør i Bavarian Nordic.

- Vi har besluttet, at vi bliver nødt til at lægge den kommercielle produktion af vores RSV-produkt ud til en contract manufacturer, så vi kan holde kapaciteten ledig til abekoppevacciner, siger Henrik Juuel.

.\˙ MarketWire

Trine Vestergaard



24/8 2022 10:02 Cupcake 7105545



Kl. 9.38 Bavarian/CFO: Vi lukker fortsat aftaler om koppevaccine - NY
Bavarian Nordic har allerede annonceret en sand regn af ordrer på selskabets koppevaccine i årets løb, men der kan være endnu flere på vej.

Det fortæller Henrik Juuel, finansdirektør i vaccineselskabet, til MarketWire i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal.

- Vi fortsætter med at lukke aftaler og fortsætter dialog med en hel række lande, siger Henrik Juuel.

Ordrene begyndte i første omgang at strømme ind tilbage i maj, da udbruddet af abekopper begyndte at brede sig og få opmærksomhed verden over. I første omgang var der tale om, at et akut problem skulle løses, fortæller finansdirektøren. Men siden da har dialogen med flere regeringer ændret sig til, at de gerne vil opbygge lager til at håndtere fremtidige udbrud.

- Det begynder at vende sig fra et problem her og nu til, at nogle af landene tænker lidt mere langsigtet, siger finansdirektøren.

Det betyder også, at der igen kan lande større ordrer, selv om meldingen tidligere har været, at de fleste store aftaler var faldet på plads, og at fremtiden derfor ville byde på en række mindre.

- Der kommer mange nye til i takt med, at det spreder sig, siger Henrik Juuel.

- Der kan godt komme flere af de større, men det er ikke noget, der kommer til at påvirke i dag, siger finansdirektøren videre.

Han henviser til, at potentielle nye store ordrer vil gælde for fremtiden og derfor ikke ventes at påvirke forventningerne til i år.

Ordrestrømmen for i år har indtil videre medført seks opjusteringer for selskabet i indeværende år, som har tæt på fordoblet forventningerne til årets omsætning, mens der stadig regnes med et negativt resultat fra driften, der dog er reduceret.

Bavarian Nordic forventer en omsætning i niveauet 2700-2900 mio. kr. og et driftsunderskud (EBITDA) i intervallet minus 100 til minus 300 mio. kr. Forventningerne til kassebeholdningen er 1700 mio. kr. ved årets udgang.

ARBEJDER PÅ AT HÆVE PRODUKTION OG ANSÆTTE

Efterspørgslen efter koppevacciner betyder også, at Bavarian Nordic arbejder intensivt på at løfte sin produktion af vaccinen. For nylig blev annonceret en aftale med amerikanske Grand River Aseptic Manufacturing, som skal hjælpe medfyldning af koppe-/abekoppevacciner, og Bavarian Nordic er på jagt efter flere af den type aftaler.

- Vi har dialog med en hel række andre selskaber om at hjælpe os med at øge kapaciteten både på kort og mellemlang sigt, siger Henrik Juuel.

- Vi kigger i en række forskellige regioner og har oplevet en enorm interesse og direkte henvendelser. Vi kigger blandt andet på lande som Indien, som kan hjælpe os med at skaffe adgang til den her vaccine meget mere bredt i verden, lyder det videre.

Efterspørgslen betyder også, at man forsøger at skaffe mere arbejdskraft.

- Vi arbejder intenst på at øge vores kapacitet på alle fronter. Det indebærer, at vi mander op i alle dele af vores organisation og omprioriteret andre opgaver, siger Henrik Juuel.

Han uddyber, at rekrutteringsmarkedet er udfordret i øjeblikket, men at selskabet indtil videre oplever, at der er adgang til de nødvendige folk, og at interessen for selskabet er steget. Han vurderer, at man aktuelt er på udkig efter i omegnen af 100 personer.

.\˙ MarketWire



24/8 2022 10:26 Vær-kritisk 6105546



Biotek er nærmest per definition high risk. Og således plejer det at være nemt at finde "fluer i suppen" i et regnskab. Der er nok også nogle i dette, men dem vil jeg altså bare se som et ekstra tilskud protein, for de kommer med så meget sukker. Der er virkelig gang i mange gode ting.

Det kan godt være der venter et FULD STOP derude et sted, men inden vi når dertil, så ser jeg en periode, der vil være præget af et virkelig positivt nyhedsflow, som nok vil drive kursen frem og op.

Jeg har traded den flittigt og tjent ganske godt på det. Ved åbning købte jeg lidt igen, denne gang nok for at holde i lidt længere tid.




24/8 2022 10:33 Cupcake 6105547



På opfordring fra @Worktrader

Bavarian Nordic CEO: It's Clear That The Current Monkeypox Vaccine Demand 'Is Exceeding Our Ability To Deliver'

08/24/2022 ' 02:43am EDT

Aug 24 (Reuters) - Bavarian Nordic A/S:

* BAVARIAN NORDIC CEO: FULLY UNDERSTANDS THE NEED FOR DOSE-SPARING APPROACHES GIVEN LIMITED SUPPLY OF MONKEYPOX VACCINE

* BAVARIAN NORDIC CEO: BUT INTRADERMAL DOSING OF MONKEYPOX VACCINE HAS HIGHER RATE OF LOCAL REACTIONS, WHICH REDUCES NUMBER OF PEOPLE COMING BACK FOR THEIR SECOND DOSE

* BAVARIAN NORDIC CEO: BY THE END OF THIS YEAR, FIRM EXPECTS TO DELIVER ABOUT 4 MILLION DOSES OF MONKEYPOX VACCINE THAT HAVE BEEN NEWLY MANUFACTURED SINCE MAY

* BAVARIAN NORDIC CEO: CO IS TESTING THE VIABILITY OF MONKEYPOX DOSES SENT TO U.S. IN PREVIOUS YEARS THAT HAVE SINCE TECHNICALLY EXPIRED; BUT SO FAR, THERE ARE AROUND HALF A MILLION DOSES THAT ARE STILL WITHIN SHELF LIFE

* BAVARIAN NORDIC CEO: OUR GOAL IS TO REALLY BRING ON ADDITIONAL PARTNERS OR COLLABORATORS WITHIN THE COMING WEEKS

* BAVARIAN NORDIC CEO: WE ARE SUPPLYING THE DEMAND FOR THE MONKEYPOX VACCINE, BUT NOT IN THE TIME FRAME THAT IS INITIALLY REQUESTED

* BAVARIAN NORDIC CEO: THE VAST MAJORITY OF THE DEMAND RIGHT NOW IS FOR DOSES TO DEAL WITH THE CURRENT MONKEYPOX OUTBREAK, BUT COUNTRIES ARE NOW INCREASINGLY ALSO LOOKING AT STOCKPILING

* BAVARIAN NORDIC CEO: I THINK IT'S CLEAR THAT THE CURRENT DEMAND TODAY AS THE OUTBREAK GROWS 'IS EXCEEDING OUR ABILITY TO DELIVER' Further company coverage: (Reporting by Natalie Grover)



24/8 2022 10:55 198666 4105549



aktien er den mest spændende biotek i dk... skal i 7-800... måske mere hvis der bliver short squize



24/8 2022 10:59 Cupcake 7105550



Chaplin i dag i Børsen kl. 10:41

Bavarian-topchef: Forhandler om meget større ordrer
Ordrebogen for koppevacciner for 2023 er allerede lige så stor som det ventede salg i 2022, men der er meget mere på vej, siger topchef Paul Chaplin

Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic venter flere store ordrer på koppevacciner for 2023


TOM FROVST 24. AUG. 2022 KL. 10:41

Seks opjusteringer og en produktion, der ikke kan følge med ordrebogen, har skubbet en del leveringer af koppevacciner ind i 2023, alt imens Bavarian Nordic forsøger at udvide produktionskapaciteten.

"
Vi er kun i august, og vi har allerede det samme beløb af forretning i 2023, som vi har nået i 2022. Vi forventer mere,

Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic
"Vi er kun i august, og vi har allerede det samme beløb af forretning i 2023, som vi har nået i 2022. Vi forventer mere," siger Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic.

Siden begyndelsen af året har opjusteringer, baseret på indkomne ordrer på koppevacciner, betydet, at selskabet venter en omsætning, der er over 1,5 mia. kr. højere end oprindeligt.

Nogle af de ordrer, der nu ligger i ordrebogen til levering i 2023 omhandler det udbrud af abekopper, der begyndte i maj, men flere lande ser nu et længerevarende behov for at have vacciner på lager.

"Vi har nu nogle diskussioner, der omhandler meget større ordrer, som vi mener er en blanding af, at landene skal håndtere abekoppeudbruddet, men også enten genopfylde eller skabe lagre af vacciner," siger Paul Chaplin.

Allerede kort tid efter regnskabet kom ud onsdag, har selskabet oplyst, at det har indgået en leveringsaftale med PAHO, som er en pan-amerikansk sundhedsorganisation, der via en fond giver adgang til vaccinen for deltagende lande i Latinamerika og Caribien.

Dermed har flere end 70 lande nu adgang til Bavarian Nordics vaccine.

Fordobler kapacitet
Internt regner biotekselskabet med, at det kan fordoble kapaciteten til produktion af råvaccine, og via ekstra bemanding har det øget fyldekapaciteten.

15
mia. kr. kan salget af koppevacciner potentielt nå i 2023, ifølge storbanken Citi
I sidste uge blev amerikanske Grand River hyret til at fylde råvaccine i hætteglas i USA, og selskabet ser sig om efter flere partnere, der kan hjælpe med en udvidelse af både produktion af råvaccine og fyldelinjer.

"Det tror vi, at der er behov for," siger Paul Chaplin, baseret på de indikationer han har om kommende ordrer for koppevacciner, selv om han erkender, at der er en del usikkerhed i forventningerne.

15 mia i salg
Den amerikanske storbank Citi skriver i en kommentar onsdag, at topledelsen i Bavarian Nordic for nyligt har indikeret, at 15-20 mio. doser kan være til rådighed i 2023, hvilket med Citi-analytiker Peter Verdults prisforudsætning vil svare til en omsætning på 1,5-2 mia. dollar, svarende til 11-15 mia. kr.

Indtil videre estimerer Citi, at Bavarian Nordic når en omsætning på godt 3 mia. kr. i 2022 og mere end fordobler det til 6,5 mia. kr. for 2023.

"Selv om vi anerkender, at varigheden af omsætningen på abekoppevacciner vil blive debatteret i markedet, så er vores basisforudsætning 2,5 mio. doser for 2022, over 6 mio. doser for 2023, 1,6 mio. doser for 2024, og 1,2 mio. doser årligt derefter, hvilket giver noget potentiale opad, især hvis flere lande beslutter at købe ind til et nødlager," skriver Peter Verdult i sin kommentar.

Splitter dosis
I USA er abekoppeudbruddet nu i alle 50 stater, og knapheden på vacciner får myndighederne til at foreslå en opsplitning af dosis i fem.

Ifølge Paul Chaplin viste et britisk studie fra 2015, at man kan opnå samme immunrespons ved at dele dosis op og give den som en indsprøjtning under huden. Det skabte dog flere reaktioner på huden i området, hvor personerne blev stukket, og omtrent hver femte i studiet dukkede ikke op til andet stik.

"I USA har de problemer med at få fem doser ud af hætteglasset, og de har brug for specielle nåle, og ikke alle er trænet til at give vaccinationen på den måde. Det skaber spild af doser i øjeblikket," siger Paul Chaplin.

Han understreger, at han ikke vil diktere over for myndighederne, hvordan de skal bruge vaccinen, og han vurderer, at både de amerikanske og europæiske myndigheder kun vil udnytte metoden med at opsplitte dosis i en midlertidig periode, indtil der er vacciner nok i markedet.



24/8 2022 14:31 Vær-kritisk 4105562



Man får indtryk af at den næste opjustering eller to bare er en underskrift væk.



24/8 2022 12:51 ProInvestorNEWS 2105552



Bavarian Nordic Enters Supply Agreement with PAHO to Support Access to Monkeypox Vaccines in Latin America and the Caribbean


Agreement enables PAHO countries to access the vaccine in 2022 through PAHO's Revolving Fund for Access to Vaccines

COPENHAGEN, Denmark, August 24, 2022 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) announced today an agreement with the Pan American Health Organization (PAHO) to facilitate equitable access to the Company's monkeypox vaccine for countries in Latin America and the Caribbean. Deliveries of the vaccines are expected to begin in September.

The vaccines will be made available to those countries that participate in PAHO's Revolving Fund for Access to Vaccines - a technical cooperation mechanism established more than 40 years ago to support national immunization programs, pooling resources from participating PAHO member countries across the Americas to procure vaccines and related supplies.

Paul Chaplin, President and CEO of Bavarian Nordic said: "Monkeypox is a global health challenge that has prompted health authorities worldwide to respond, and we are pleased to work with PAHO to ensure access to vaccines for its member states in the Americas. With the agreement, we have now helped to secure access to our vaccine in more than 70 countries globally, representing the vast majority of affected regions outside endemic areas. While the global supply is currently limited, we are working diligently to increase our manufacturing capacity and have taken steps to partner with other companies to rapidly produce more vaccines to help combat the outbreak."

Bavarian Nordic maintains its guidance for 2022 as this order has already been included in the upgraded financial expectations, as communicated on July 18, 2022.

About PAHO
The Pan American Health Organization (PAHO) is the specialized health agency for the Americas, and the Regional Office of the Americas of the World Health Organization (WHO). PAHO works with its 35 member countries throughout the region to improve and protect people's health. To advance these goals, PAHO promotes technical cooperation between countries and works with a number of partners, including governments, civil society organizations and other international agencies.

About the monkeypox vaccine
MVA-BN or Modified Vaccinia Ankara-Bavarian Nordic (marketed as IMVANEX® in Europe, JYNNEOS® in the U.S. and IMVAMUNE® in Canada) is a non-replicating smallpox vaccine developed in collaboration with the U.S. government to ensure supply of a smallpox vaccine for the entire population, including immunocompromised individuals who are not recommended vaccination with traditional replicating smallpox vaccines. In addition to smallpox, the U.S. Food and Drug Administration, Health Canada and the European Commission have also approved the vaccine for use against monkeypox as the only vaccine having obtained this to-date.

Bavarian Nordic has ongoing supply contracts with USA and Canada and has delivered the vaccine to a number of undisclosed countries globally as part of their national biological preparedness. In recent years, smaller quantities of the vaccine have been supplied in response to sporadic cases of monkeypox. During the ongoing 2022 outbreak of monkeypox, Bavarian Nordic has partnered with several governments and organizations to secure access to the vaccine for at-risk populations and continues expand its manufacturing capacity to fulfil the demand in the medium- to long term.


Forward-looking statements
This announcement includes forward-looking statements that involve risks, uncertainties and other factors, many of which are outside of our control, that could cause actual results to differ materially from the results discussed in the forward-looking statements. Forward-looking statements include statements concerning our plans, objectives, goals, future events, performance and/or other information that is not historical information. All such forward-looking statements are expressly qualified by these cautionary statements and any other cautionary statements which may accompany the forward-looking statements. We undertake no obligation to publicly update or revise forward-looking statements to reflect subsequent events or circumstances after the date made, except as required by law.

Contacts
Europe: Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tel: +45 61 77 47 43
US: Graham Morrell, Paddock Circle Advisors, graham@paddockcircle.com, Tel: +1 781 686 9600








24/8 2022 13:54 Cupcake 4105556



kl. 13:32 NewsEdge Equities

Monkeypox vaccine maker and WHO ink Latin America deal


The Danish maker of the only authorised monkeypox vaccine said Wednesday it had signed a deal with the World Health Organization (WHO) to facilitate distribution in Latin America and the Caribbean.

"Deliveries of the vaccines are expected to begin in September," Bavarian Nordic said in a statement, as the company seeks to boost production to meet high global demand for the vaccine.

The agreement with the Pan American Health Organization (PAHO) -- the WHO's regional office for the Americas -- will "facilitate equitable access to the company's monkeypox vaccine for countries in Latin America and the Caribbean", Bavarian Nordic said.

A surge in monkeypox infections has been reported since early May outside the endemic African countries.

The WHO declared the situation an international public health emergency on July 23, and some 40,000 cases have now been reported.

The Danish company's smallpox vaccine, marketed as Imvanex in Europe, Jynneos in the United States and Imvamune in Canada, is a third-generation serum (a live vaccine that does not replicate in the human body).

The vaccine was designed against smallpox in adults, a disease considered eradicated some 40 years ago, and was subsequently approved for use against monkeypox.

Bavarian Nordic recently announced agreements to sell additional doses to the United States and Europe, though the company has not disclosed all the details of the orders it has received.

Last week, the laboratory announced an agreement with US vaccine maker Grand River Aseptic Manufacturing (GRAM) to boost its US vaccine production amid worldwide concerns about the risk of a shortage.

GRAM's production is due to begin by the end of the year, it said.

Most people recover from monkeypox within several weeks and the disease has only been fatal in rare cases. Symptoms include lesions, eruptions on the face, palms or soles, scabs, fever, muscle ache and chills.

A large majority of cases have been transmitted by men having sex with men, but the WHO has warned against any stigmatisation of those afflicted and against the belief that the illness only affects homosexuals.



TRÅDOVERSIGT