Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

KORR: Myndighed i USA undersøger risiko for infektion ved endoskoper

6/4 12:42

(Retter næstsidste afsnit, så det fremgår, at Ambu kun producerer engangsendoskoper.)

Det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, undersøger nu rapporter om patienter, der har oplevet infektioner i forbindelse med genbrug af endoskoper.

Det skriver FDA i en pressemeddelelse.

Den amerikanske myndighed har i perioden 1. januar 2017 til 20. februar 2021 modtaget mere end 450 indberetninger om patienter, der er blevet ramt af infektioner efter genbrug af endoskoper - heriblandt tre dødsfald.

I de indberetninger, hvor navnet på producenten fremgår, er det virksomhederne Olympus og Karl Storz, der går igen, meddeler FDA.

- Mens nogen indberetninger indikerer, at de potentielle årsager kan være utilstrækkelig rengøring eller vedligeholdelse af produktet, evaluerer vi også andre muligheder - herunder produktets design eller genbrugsinstruktioner i brugsvejledningen, skriver FDA.

- Selvom vi mener, at risikoen for infektioner er lav - baseret på tilgængelig data - minder vi sundhedspersonale om, hvor vigtigt det er at følge vejledningen og instruktionerne om korrekt rengøring og genbrug, lyder det videre.

Danske Ambu, der producerer engangsendoskoper, nævnes ikke i pressemeddelelsen. Ambu har tidligere meldt ud, at selskabet i stigende grad satser på engangsendoskoper - blandt andet på grund af infektionsrisikoen.

Ambu stiger tirsdag formiddag 2,5 pct. til 305,20 kr.

/ritzau/FINANS