Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Britisk supermarkedskæmpe rammes af genåbning: Salgsvæksten skrumper

18/6 13:56

Den britiske supermarkedskæde Tesco har også kunnet mærke effekterne af genåbningen af det britiske samfund. På den negative måde.

I de 13 uger frem til udgangen af maj, der repræsenterer selskabets første kvartal 2021/22, steg det sammenlignelige salg med blot 0,5 pct.

Det er en relativt stor opbremsning sammenlignet med samme periode sidste år, hvor forbrugerne i stor stil opbyggede lagre af varer som dåsemad og toiletpapir, da coronakrisen for alvor brød ud.

Samtidig er folk igen begyndt at spise ude, efter at pubs og restauranter er genåbnet.

Det bryder investorerne sig ikke om, og aktien i Tesco falder med 3 pct. til 224,25 pence på børsen i London.

Sammenligner man i stedet med den samme periode af 2019 voksede det sammenlignelige salg med 9,3 pct.

Tescos catering-division, Booker, har også omvendt klaret sig rigtig godt i kvartalet som følge af genåbningen.

- Vi ser allerede en højere frekvens i indkøbene, mindre størrelser på indkøbene og travlhed i weekenderne, hvilket reflekterer en vis normalisering af indkøbsmønstrene, siger Ken Murphy, der er administrerende direktør hos Tesco, på en telekonference ifølge Bloomberg News.

Han har tidligere - i april - afsløret, at salget af almindelige dagligvarer formentlig vil falde i år, efterhånden som vaccineudrulningen skrider frem, og restriktionerne bliver lettet.

- Pandemien har mindet forbrugerne om relevansen af store supermarkeder. Udfordringen bliver at fastholde kunderne og opmuntre tillærte eller huskede madlavningsevner, siger Ken Murphy ifølge nyhedsbureauet.

/ritzau/FINANS