Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pandora/Sydbank: Der er taget højde for lavere vækst i USA

9/8 13:28

Pandora kommer ikke til at følge efter amerikanske Signets nedjustering af forventningerne til i år.

Det vurderer aktieanalytiker i Sydbank Per Fogh over for MarketWire:

- Signet har haft kraftig modvind i et udfordrende makromiljø, hvor kunderne ikke har det samme forbrug. Der er sket en opbremsning af salget i USA - også af de dyrere smykker. Og det skyldes både den høje inflation og udfasningen af hjælpepakkerne i forbindelse med corona, siger han.

Men Pandora har allerede taget højde for, at væksten i USA bremser op.

- Jeg venter ikke, at Pandora vil nedjustere sine forventninger til 2022. De har været mere tilbageholdende, siger Per Fogh.

Pandora venter i år en organisk vækst på 4-6 pct. og en overskudsgrad, EBIT-margin, på 25-25,5 pct. Smykkeselskabet kommer med regnskab på tirsdag den 16. august.

I forbindelse med regnskabet for første kvartal havde Pandora en opjustering med sig efter en organisk vækst i kvartalet på 21 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Smykkeselskabet skruede op for prognosen for den organiske vækst i år til 4-6 pct. mod tidligere 3-6 pct.

- For at nå vores vækstmål skal vi vokse med 0-2 pct. organisk resten af året, sagde Anders Boyer, finansdirektør i Pandora, på en telekonference i forbindelse med regnskabet.

.\\˙ MarketWire