Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Danske: Sænker kursmål til 155 kr. fra 220 kr.

3/10 11:51

En skuffende ordreindgang, stigende renter og fald i investeringsalternativer får Danske Bank til at skære gevaldigt i kursmålet for aktien i Vestas.

Det nye kursmål lyder på 155 kr., mens det tidligere var på 220 kr. Anbefalingen er dog uændret "hold".

Det fremgår af et notat fra banken.

Blandt andet på baggrund af en svag ordreindgang i år har Danske Bank sænket sine estimater for vindmølleproducentens indtjening de kommende år.

Udover de sænkede estimater spiller det ind, at renterne er steget - og kapitalomkostningerne steget - samtidig med at værdisætningen af investeringsalternativer er blevet presset ned.

Sidstnævnte spiller ind på værdimultiplerne, når de kommende års indtjening skal regnes om et et kursmål.

- I kombination med lavere estimater får det os til at reducere 12-måneders kursmålet fra 220 kr. til 155 kr. per aktie. Vi tror stadig, at højere elpriser og efterspørgsel efter vedvarende energi på et tidspunkt vil vende den nuværende trend, men aktien behøver beviser for at bevæge sig op, skriver Danske Bank.

Danske Bank sænker også sit estimat for Vestas' ordreindgang, efter at tredje kvartals ordreindgang af landmøller kom ind 46 pct. under bankens estimat. Af den grund har banken sænket sit estimat for ordreindgang i 2022 med 20 pct. og omsætningen i 2023 med 14 pct.

Bankens 2023- og 2024-estimater for driftsresultatet, EBIT, er desuden sænket med 48 pct. og 20 pct.

Vestas-aktien er mandag ved 11.40-tiden faldet 5,1 pct. til 134,38 kr.

.\\˙ MarketWire