Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
14/11 14:27
af Adam Steensberg
I løbet af det sidste halvandet års tid har vi dog også fået flere langsigtede, strategiske biotekinvestorer med, særligt amerikanske investorer, som vi også har en tæt dialog med.
14/11 14:27
af Helge Larsen/PI-redaktør
Spørgsmål fra HanneP Analytiker James Gordon fra JP Morgan har fornyligt udtalt, at "petrelintid kan udvide fedmemarkedet på 140 mia. dollar med 35 mia. dollar ”til de 20 pct. af patienterne med intolerance over for GLP-1”. Det lyder som et meget voldsomt tal, hvis ikke han dermed mener, at "intolerance for GLP-1" skal forstås som mennesker, som blot vil undgå forskellige grader af de almindelige bivirkninger ved GLP-1. Det vil et stort antal mennesker nok meget gerne. Hvad mener du om det?
14/11 14:27
af Adam Steensberg
Det er et godt spørgsmål…
14/11 14:27
af Adam Steensberg
Analytikerne der dækker Zealand kan godt se, at hvis petrelintide fortsætter med at levere og kan demonstrere GLP-1-lignende vægttab men med en markant bedre bivirkningsprofil end GLP-1-baserede lægemidler, herunder færre og mildere mave-tarm bivirkninger som kvalme, opkast, diarré og oppustethed, så kan petrelintide være det oplagte alternativ for dem som ikke kan tolerere GLP-1…
14/11 14:28
af Adam Steensberg
Real world data indikerer, at det i dag er ca. 30% der stopper efter en måned på de ugentlige GLP-1-baserede lægemidler til overvægt/fedme og 60-70% der er stoppet efter et år. Og det er vel at mærke i en verden uden alternativer endnu…
14/11 14:29
af Adam Steensberg
I tillæg til at være det oplagte alternativ for dem som ikke kan tolerere GLP-1 eller gerne vil prøve noget andet hvor patientoplevelsen potentielt er bedre, både pga. færre og mildere bivirkninger men også pga. virkningsmekanismen der stimulerer en mæthedsfornemmelse i stedet for at reducere appetitten (food aversion), så tror jeg på sigt, at petrelintide også har potentiale som førstelinjebehandling, altså før GLP-1…
14/11 14:29
af Adam Steensberg
I lang tid har vi i lægemiddeludviklingen – og med ”vi” mener jeg lægemiddelindustrien og investorer som følger med – jagtet mere og mere, hurtigere og hurtigere vægttab…
14/11 14:30
af Adam Steensberg
Der er bestemt et segment af folk med en meget svær grad af fedme som har behov for et +25% vægttab, men klart størstedelen af folk med overvægt/fedme efterspørger et vægttab på 10-20%. Hvis man kan levere det men med en bedre bivirkningsprofil, en bedre patientoplevelse og på sigt også demonstrere reduktion i risikoen for hjertekarsygdomme, så tror jeg, at man har en potentiel vinder.
14/11 14:30
af Helge Larsen/PI-redaktør
Spørgsmål fra HanneP På baggrund af de seneste data på petrelintid betragter du så 4,8 milligram som den ideelle dosering?
14/11 14:31
af Adam Steensberg
Det er for tidligt for os at vurdere. Formålet med Fase 2b studiet, som vi forventer kan starte når som helst, er netop at vurdere den højeste dosis/de højeste doser af petrelintide som skal undersøges i Fase 3 studierne senere…
14/11 14:31
af Adam Steensberg
Det er derfor, at vi har lagt fem forskellige arme med fem forskellige maksimum vedligeholdelsesdoser ind i Fase 2b studiet. Vi er nødt til at undersøge dette over længere tid end blot 16 uger og med flere studiedeltagere for at vurdere hvilke doser der skal testes i Fase 3.
14/11 14:32
af Helge Larsen/PI-redaktør
Ved Q&A efter Q2 gav du en rigtig god beskrivelse af de amylin analoger der er i klinisk udvikling hos konkurrenterne. Kan du give os en aktuel opdatering på den?
14/11 14:33
af Adam Steensberg
Lilly startede et Fase 2 studie med deres amylin analog eloralintide tidligere i år og har også igangsat kombinationsstudier med tirzepatide. De har gennemført et Fase 1 studie med eloralintide, men ikke rapporteret data endnu. Lilly har også af flere omgange arbejdet med DACRA molekyler baseret på salmon calcitonin, men vi har ikke set klinisk data fra nogen af disse kandidater endnu…
14/11 14:33
af Adam Steensberg
AstraZeneca har en amylin analog, AZD6234, og har netop igangsat et Fase 2 studie. Vi har på ObesityWeek 2024 i sidste uge set de første kliniske data med AZD6234 fra et single ascending dose studie…
14/11 14:33
af Adam Steensberg
Ligesom Lilly’s eloralintide, så er AZD6234 selektiv mod amylin receptorer og aktiverer ikke eller i hvert fald i mindre grad calcitonin receptoren...
14/11 14:33
af Adam Steensberg
Det er nok svært at konkludere meget på baggrund af et single ascending dose studie, men ud fra de data vi har set, ser tolerabilitetsprofilen med AZD6234 ikke bedre ud i forhold til petrelintide, halveringstid er kortere og vægttabet var mindre…
14/11 14:34
af Adam Steensberg
For nu forventer jeg, at AZD6234 måske egner sig bedst til kombinationsterapi, men det vil tiden vise…
14/11 14:34
af Adam Steensberg
Gubra har også en amylin analog, GUBamy, og rapporterede jo toplinje data fra et SAD studie i går...
14/11 14:34
af Adam Steensberg
Selvom det som nævnt er svært at konkludere noget på baggrund af SAD data, så bekræfter det moderate vægttab med høje doser af GUBamy vores hypotese, at det for nu ikke ligner et lige så potent molekyle som petrelintide…
14/11 14:35
af Adam Steensberg
Der er efterhånden flere studier som indikerer, at man gerne skal aktivere både amylin receptorer og calcitonin receptoren for at drive mest muligt vægttab. Klinisk data med petrelintide og Novo Nordisk’s cagrilintide, som begge er designet efter disse principper, supporterer dette...
14/11 14:35
af Adam Steensberg
Udover petrelintide, så er Novo Nordisk’s cagrilintide den amylin analog vi har set mest klinisk data med. Novo har tidligere rapporteret stærke data med cagrilintide som monoterapi...
14/11 14:36
af Adam Steensberg
Novo udvikler dog ikke cagrilintide som monoterapi, men fokuserer i stedet på kombinationsbehandling med semaglutide (CagriSema) ligesom de tilsyneladende har fokus på efterfølgeren Amycretin, som også er en kombination af GLP-1 og amylin...
14/11 14:36
af Adam Steensberg
Vi ser hverken CagriSema eller Amycretin som konkurrenter til petrelintide, da de ikke repræsenterer alternativer til GLP-1-baseret behandling, men snarere er ”super GLP-1’ere” for et endnu højere vægttab – noget vi også vil kigge på som lifecycle management rundt om petrelintide…
14/11 14:36
af Adam Steensberg
Novo viste på deres seneste conference call, at de i Q3 har igangsat et Fase 1 studie med en ny amylin analog (”Amylin 355”), forventeligt med fokus på monoterapi og vedligeholdelse af et sundt vægttab – det var i hvert fald noget de italesatte på deres kapitalmarkedsdag tidligere i år…
14/11 14:37
af Adam Steensberg
Viking Therapeutics og Structure Therapeutics har også talt om research aktiviteter med amylin, henholdsvis injectable og oral small molecule, men begge selskaber ser ud til at være mindst et års tid fra klinikken.
14/11 14:37
af Helge Larsen/PI-redaktør
Spørgsmål fra HanneP Ved du hvad rationalet er bag Novo Nordisk beslutning om undlade at køre cagrilintide videre i monoterapi?
14/11 14:38
af Adam Steensberg
Det er selvfølgelig svært for mig at svare på med sikkerhed. Fokus på kombination med semaglutide ligner jo lifecycle management omkring semaglutide og en strategi om at udvikle noget der kan slå tirzepatide…
14/11 14:38
af Adam Steensberg
Det vægttab som cagrilintide opnåede i et Fase 2 studie på 26 uger i personer med overvægt/fedme uden type 2 diabetes er jo på niveau med hvad semaglutide har leveret efter 26 uger…
14/11 14:38
af Adam Steensberg
Cagrilintide ligner faktisk så vidt vi kan se rigtig meget petrelintide i forhold til aktivering af relevante receptorer (amylin 1, amylin 3, calcitonin). Petrelintide har dog længere halveringstid, bedre biotilgængelighed og stabilitet ved neutral pH...
14/11 14:39
af Adam Steensberg
Cagrilintide molekylet er stabilt ved lavere, syreholdig pH værdi. Det er derfor, at Novo ikke kan ko-formulere cagrilintide med semaglutide, men i stedet skal bruge det her device med to kamre til CagriSema…
14/11 14:39
af Adam Steensberg
I forhold til cagrilintide som monoterapi, så kan man forestille sig, at de injection site reactions og antidrug antibodies der blev rapporteret i Fase 2 studiet på 26 uger måske skyldes den syreholdige formulering af molekylet og samtidig forhindrer Novo i at dosere cagrilintide meget højere...
14/11 14:39
af Adam Steensberg
Vi kan jo i hvert fald nu se, at den højeste petrelintide dosis på 9 mg er mere end tre gange så høj som den dosis af cagrilintide på 2.4 mg som Novo bruger i CagriSema.
14/11 14:39
af Helge Larsen/PI-redaktør
Spørgsmål fra HanneP Hvordan vurderer du på baggrund af de foreløbige data bivirkningsgraden på cagrisema fra Novo Nordisk i forhold til petrelintid? (Ved godt at det svært at sammenligne data mellem forskellige studier  )
14/11 14:40
af Adam Steensberg
Novo Nordisk forventes her i december at rapportere Fase 3 data med CagriSema, så der bliver vi måske lidt klogere selvom det i en selskabsmeddelelse med toplinje data måske er begrænset hvor mange detaljer på tolerabilitetsprofilen vi kan forvente…
14/11 14:41
af Adam Steensberg
På baggrund af de tilgængelige data for nu (og med den disclaimer, at man altid skal være påpasselig med indirekte sammenligninger på tværs af studier), så tror jeg ikke, at CagriSema kommer til at have en bedre bivirkningsprofil end semaglutide alene…
14/11 14:41
af Adam Steensberg
I Fase 2 studiet på 32 uger blev der rapporteret flere mave-tarm bivirkninger med CagriSema end med både semaglutide og cagrilintide alene…
14/11 14:41
af Adam Steensberg
Til gengæld er mit gæt, at CagriSema kommer til at levere et flot vægttab på gennemsnitligt over 25% efter 68 uger…
14/11 14:42
af Adam Steensberg
Hvis spørgsmålet faktisk er på CagriSema vs. petrelintide, så er min forventning bestemt, at CagriSema ikke kommer til at levere en så god bivirkningsprofil som vi vil kunne forvente med petrelintide. Som nævnt forventer jeg heller ikke, at CagriSema er bedre end semaglutide på hyppigheden og graden af mave-tarm bivirkninger…
14/11 14:42
af Adam Steensberg
Til næste år når vi igangsætter et kombinationsstudie med petrelintide og en GLP-1, så kommer vi også til at gå til det på en anden måde...
14/11 14:42
af Adam Steensberg
Medmindre man har en succesfuld GLP-1 franchise som man skal beskytte, så kan jeg ikke se, at det giver logisk mening at tage den optimale/høje dosis af det mindst tolerable molekyle (GLP-1, semaglutide) og så tilføje den dosis af det forventeligt mere tolerable molekyle (amylin, cagrilintide) hvor vægttabet maksimeres...
14/11 14:43
af Adam Steensberg
Jeg vil hellere starte med den højeste/mest optimale dose af det mere tolerable molekyle (amylin, petrelintide) og så tilføje lidt af det mindre tolerable GLP-1 molekyle for at øge vægttabspotentialet.
14/11 14:43
af troldmanden
Hej Adam. Vi har nu indenfor kort tid haft ObesityWeek og EASD. Set udefra virker der til at være rigtig stor interesse for amylin som target. LLY har da også lige lavet en $1,4 mia aftale med kun én ud af de 3 nuværende amylin der ikke allerede var en partner på. Hvad tror du gjorde udslaget til det ikke var Petrelintide LLY nuppede? Gik i efter større tal i aftalen, var det no go at ønske et geografisk område hvor ZP deltager mere i salg, Var data bare bedre for Nordic Bioscience?
14/11 14:44
af Adam Steensberg
Lilly og Nordic Bioscience (KeyBioscience) har haft et samarbejde siden 2017 omkring forskellige DACRA molekyler (dual amylin calcitonin receptor agonists med salmon calcitonin som backbone). Den aftale er så blevet udvidet med i hvert fald et ekstra DACRA molekyle hvor man forventer at igangsætte Fase 2 i fedme og osteoartrose…
14/11 14:44
af Adam Steensberg
Så vidt jeg ved har vi stadig aldrig set andet data end fra dyreforsøg med de forskellige DACRA molekyler fra Lilly og Nordic Bioscience, så det er svært for mig at kommentere på…
14/11 14:44
af Adam Steensberg
For nu har jeg ikke set klinisk data med nogen amylin analog der ser bedre ud end det vi har rapporteret med petrelintide, så i forhold til både klinisk data og molekyle-specifikke egenskaber som eksempelvis halveringstid, biotilgængelighed, stabilitet ved neutral pH og en human amylin backbone, så er jeg meget rolig ved fortsat at kalde petrelintide for potentiel best-in-class…
14/11 14:45
af Adam Steensberg
Det jeg kan sige i forhold til partnerskabsdialoger er, at vi med petrelintide ikke kommer til at lave en sådan aftale hvor et andet selskab får 100% globale rettigheder til udvikling og kommercialisering i bytte for upfront, milepælsbetalinger og royalties af et potentiel fremtidigt salg…
14/11 14:45
af Adam Steensberg
Det er vigtigt for os også at bevare strategiske rettigheder… Vi vil spille en rolle i den videre udvikling og fremtidige kommercialisering. Vi har startet en struktureret partnerskabsproces her i september og er præcis hvor vi gerne vil være lige nu – flere detaljer kan jeg ikke give.
14/11 14:45
af troldmanden
Hvordan oplever du dialogerne i forhold til præference for licens eller opkøb.
14/11 14:46
af Adam Steensberg
Vi har været meget åbne omkring, at vi har startet en struktureret partnerskabsproces for petrelintide her i september med fokus på at finde den rette partner, der deler vores vision og ambition for petrelintide…
14/11 14:46
af Adam Steensberg
Vores strategi er bestemt ikke at blive købt. Vi søger et ægte samarbejde / partnerskab.
Nyeste Først - Ældste Først   Side 2/3